GFI Software Aurea SMB Solutions


Home » GFI User Forums » Kerio Control » VLAN Problem (Configuring VLAN With SRW2016)
VLAN Problem [message #145529] Thu, 11 April 2019 14:09 Go to previous message
NETGRAMMER is currently offline  NETGRAMMER
Messages: 7
Registered: April 2019
Hello Friends, Need your Help / Suggestion.

So I configured VLAN on Kerio (I want To set all of my wi-fi ap's on VLAN).
Step 1.

b]Kerio Config:[/b]
VLAN ID: 10
VLAN IP: 192.168.10.1/22
On DHCP Server Created Scope for VLAN10 (192.168.8.11-192.168.11.254).
Finally Moved VLAN10 to Guest Interface Section (By default Kerio Have default rule in Traffic policy for Guest Network).
From pc, I can ping 192.168.10.1

Step 2.
b]SRW2016 Switch Config.[/b]

VLAN Management > Create VLAN
VLAN ID: 10 (As I set on Kerio)
VLAN Name: AP-03 (the name of AP which is connected to the switch)

VLAN Management > Port Setting
Port (G2) The port on which is connected the AP
Modes (General, Access, Trunk) I tried all of them.

VLAN Management > Port To VLAN

Selected VLAN: 10, AP-03 (Which I created above)
Switch Port Mode (Tagged)

VLAN Management > VLAN To Ports

Port: G2, Mode: Trunk (I also tried other options: General, Access)
Join To VLAN (Joined the VLAN I created)

Step 3.
UNIFI AP Config.

Controller > Settings > Wireless Networks.
Advanced Settings > Use VLAN (VLAN ID: 10)
I showed my AP config to UNIFI Support and they assumed and confirmed that UNIFI AP is configured correctly.


So what is my issue, why AP-03 is not getting VLAN10 DHCP?
Did I miss something?

Thank you all for support

 
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Previous Topic: Import Users From Excel File
Next Topic: remote user management
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Jul 20 20:14:37 CEST 2019

Total time taken to generate the page: 0.02835 seconds