GFI Software

Welcome to the GFI Software community forum! For support please open a ticket from https://support.gfi.com.

Home » GFI User Forums » Kerio Connect » Error 1911 When Installing / Upgrading Outlook Connector
help-browser.png  Error 1911 When Installing / Upgrading Outlook Connector [message #134348] Fri, 17 February 2017 22:19 Go to previous message
NorthernAlberta is currently offline  NorthernAlberta
Messages: 18
Registered: November 2005
Hi folks,

Has anyone else been struggling with the following error when installing or upgrading the Outlook Connector?

"Error 1911. Could not register type library for file C:\Program Files (x86)\Kerio\Outlook Connector (Offline Edition)\KoffAddin.dll. Contact your support personnel."

I first encountered this back in 2015 when I tried to upgrade the KOFF on my Windows Server 2008 terminal server. Back then I worked with Kerio support and they had me uninstall Microsoft patch KB3072630, complete the upgrade, then repatch. It's 2017 now and that solution no longer appears to work.

I've spent several days on my own trying to track this problem down. It looks like it was quite common back in 2015 with many companies being affected (Adobe, QuickBooks/Intuit, SolidWorks, etc.) but I haven't seen any current reports.

There are a wide range of solutions online, most no longer seem to work (if they ever did). These include uninstalling different patches, registry hacks to disable protection, and creating whitelists.

The only solution I've found is to use Sysinternals' program 'psexec'. This program is intended to run commands on remote computers, but has the additional option to execute commands under the SYSTEM account. Doing this appears to allow the .msi package to complete successfully.

psexec can't run msi files directly (they have to be run via msiexec) so I've created a batch files to perform the installation, and then use psexec to call it. Doing this all on the local computer brings the Kerio install GUI up normally.

I've yet to run this in production but my quick tests appear to be successful, at least for the installation step.

I'm a little concerned running an install under SYSTEM, as well as what effect this may have in my multi-user environment as I'm currently not calling Install Mode.

My real question at the end of it all: Is this the best way to do this? And am I unique in having this problem to begin with? It seems to be specific to terminal servers, and the KOC package is the only one I've ever had this issue with.




Example command: psexec -i -s c:\InstallKOC.bat
(Calls psexec to run a command on the local computer, -i allows it to interact with my desktop, and -s runs it under the SYSTEM account.)

InstallKOC.bat: msiexec /i "c:\kerio-connect-koff-9.2.1-2397-win32.msi"
(Use the msiexec program and /i to install the Kerio file. Even if this is an upgrade we're still 'installing' it.)
 
Read Message help-browser.png
Read Message
Read Message
Previous Topic: How about some NEW BASIC WEBMAIL Features
Next Topic: Successful Connection but still "External authentication service rejected.."
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Dec 03 12:46:05 CET 2022

Total time taken to generate the page: 0.03170 seconds