GFI Software

Welcome to the GFI Software community forum! For support please open a ticket from https://support.gfi.com.

Home » GFI User Forums » Kerio Connect » WINDOWS PROFILE DAMAGED AFTER INSTALLATION AND SYNCHRONIZATION MAIL BOX
Re: WINDOWS PROFILE DAMAGED AFTER INSTALLATION AND SYNCHRONIZATION MAIL BOX [message #151614 is a reply to message #151611] Thu, 12 May 2022 12:49 Go to previous messageGo to next message
stevens is currently offline  stevens
Messages: 9
Registered: March 2017
As a note: We had some systems on 20H2 with that issue, upgrading to 21H2 did not solve it for use. We used the internal Windows Update Process.
Re: WINDOWS PROFILE DAMAGED AFTER INSTALLATION AND SYNCHRONIZATION MAIL BOX [message #151618 is a reply to message #151534] Thu, 12 May 2022 20:10 Go to previous messageGo to next message
ShaneLG is currently offline  ShaneLG
Messages: 15
Registered: October 2017
Location: California
I am so happy I came across this forum. I have about 7 workstations where the user profile suddenly became corrupt. Windows button, Search Bar and other various apps stopped working. I've tried every possible workaround out there to correct it, but I've always had to result to re-creating the users profile. All PC's have been Domain users. Hoping a fix is released soon!

Not sure if it's related but I also noticed a lot of forwarded or reply emails, suddenly the recipient email address is missing. Now it only shows as "Persons Name <>" when before there used to be the persons email included in the brackets. This didn't start happening until the update to 9.4.1
Re: WINDOWS PROFILE DAMAGED AFTER INSTALLATION AND SYNCHRONIZATION MAIL BOX [message #151619 is a reply to message #151618] Thu, 12 May 2022 23:10 Go to previous messageGo to next message
AndreasL is currently offline  AndreasL
Messages: 115
Registered: July 2008
Location: Germany
ShaneLG wrote on Thu, 12 May 2022 20:10
Not sure if it's related but I also noticed a lot of forwarded or reply emails, suddenly the recipient email address is missing. Now it only shows as "Persons Name <>" when before there used to be the persons email included in the brackets. This didn't start happening until the update to 9.4.1
I know this problem too but it happen only in Outlook with Koff, not on webinterface or Kerio Connect Client. It start with MS patches in april. Office 2019 got an update and from this point the problem appears. If you use any other Outlook version this problem dont exists. To resolve it you have to roll back the Office 2019 patches for now. I found other threads in the internet who discuss this problem. It ist not related to Kerio.

Regards
Andreas
Re: WINDOWS PROFILE DAMAGED AFTER INSTALLATION AND SYNCHRONIZATION MAIL BOX [message #151628 is a reply to message #151619] Sat, 14 May 2022 13:04 Go to previous messageGo to next message
fossa_tino is currently offline  fossa_tino
Messages: 10
Registered: May 2022
We have Outlook 2016 and the problem occurs on 15 workstations. It's not just for Outlook 2019.
Re: WINDOWS PROFILE DAMAGED AFTER INSTALLATION AND SYNCHRONIZATION MAIL BOX [message #151629 is a reply to message #151534] Sat, 14 May 2022 18:21 Go to previous messageGo to next message
Robert is currently offline  Robert
Messages: 2
Registered: May 2022
Our company has been having this same issue over the last few months. One of my coworkers finally came across this forum a few days ago after noticing everything would work until he setup a user's email using Kerio. After reading all of the issues here and posting in another forum, I believe I have come up with a solution. I don't believe that this issue is a corrupt profile but rather a registry permissions issue. I was able to get two of our workstations start menus to work yesterday after resetting the registry permissions to the default values using Tweaking.com's AIO repair tool, although I'm not sure it is a permanent fix. If this is a permanent fix, maybe Kerio is changing a specific registry key during the setup process. Also, maybe this can give GFI a clue and a way to fix this issue ASAP. As far as the tool I used, I only used the "Reset Registry Permissions" repair option.
Re: WINDOWS PROFILE DAMAGED AFTER INSTALLATION AND SYNCHRONIZATION MAIL BOX [message #151639 is a reply to message #151629] Mon, 16 May 2022 18:32 Go to previous messageGo to next message
brauner is currently offline  brauner
Messages: 106
Registered: February 2010
I confirm, that Robert's solution (AIO repair tool - Reset Registry Permissions) works for me.

Kerio 9.4.0
Windows 10
Office 2016
Re: WINDOWS PROFILE DAMAGED AFTER INSTALLATION AND SYNCHRONIZATION MAIL BOX [message #151645 is a reply to message #151639] Tue, 17 May 2022 09:13 Go to previous messageGo to next message
mdp71 is currently offline  mdp71
Messages: 4
Registered: September 2021
I also confirm that Robert's solution works

KOFF 9.4.1
Windows 10 AD and Workgroup Mode
Office 2016 - 2019
Re: WINDOWS PROFILE DAMAGED AFTER INSTALLATION AND SYNCHRONIZATION MAIL BOX [message #151652 is a reply to message #151645] Tue, 17 May 2022 23:17 Go to previous messageGo to next message
brandonh75 is currently offline  brandonh75
Messages: 62
Registered: June 2011
Location: Burnsville, MN
The first time I ran into this, reinstalling our AV software (Vipre) fixed it. I just ran into it again, and the "Reset Registry Permissions" was the hero this time.

KOFF 9.4.1
Windows 10
Office 2016
Re: WINDOWS PROFILE DAMAGED AFTER INSTALLATION AND SYNCHRONIZATION MAIL BOX [message #151658 is a reply to message #151534] Wed, 18 May 2022 16:08 Go to previous messageGo to next message
grumml1 is currently offline  grumml1
Messages: 1
Registered: May 2022
This might help, but use it with a grain of salt:

Check the extended permissions on " Computer\HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curren tVersion\Explorer\User Shell Folders".
If there's only four entries and none of them are application ones delete all of them and use the check box to inheritance it's rights from the parent structure.
Click Apply and OK. It should now list six permissions of which two are application ones.
By now the start menu should be back up and running, but the search might still not work.
Reboot the PC and check whether it's working again. In 75% of the cases this did work for us. The other 25% the start menu did work again, but the search wouldn't come back and Windows Apps still had problems launching.
A colleague of mine found this using the "Process Monitor"-Tool from the Microsoft Sysinternals Website. It listed that key as access denied when called by the start menu open action.
icon14.gif  Re: WINDOWS PROFILE DAMAGED AFTER INSTALLATION AND SYNCHRONIZATION MAIL BOX [message #151659 is a reply to message #151534] Wed, 18 May 2022 17:30 Go to previous messageGo to next message
akasol is currently offline  akasol
Messages: 4
Registered: August 2009
Thanks to Robert IT WORKS!!!
Re: WINDOWS PROFILE DAMAGED AFTER INSTALLATION AND SYNCHRONIZATION MAIL BOX [message #151665 is a reply to message #151619] Thu, 19 May 2022 10:30 Go to previous messageGo to next message
paduser is currently offline  paduser
Messages: 13
Registered: November 2015
AndreasL wrote on Thu, 12 May 2022 23:10
ShaneLG wrote on Thu, 12 May 2022 20:10
Not sure if it's related but I also noticed a lot of forwarded or reply emails, suddenly the recipient email address is missing. Now it only shows as "Persons Name <>" when before there used to be the persons email included in the brackets. This didn't start happening until the update to 9.4.1
I know this problem too but it happen only in Outlook with Koff, not on webinterface or Kerio Connect Client. It start with MS patches in april. Office 2019 got an update and from this point the problem appears. If you use any other Outlook version this problem dont exists. To resolve it you have to roll back the Office 2019 patches for now. I found other threads in the internet who discuss this problem. It ist not related to Kerio.

Regards
Andreas
We had the same issue and opened a ticket at MS. They told us it's a known bug and recommend us to downgrade or wait for a fix. The issue only persists on Outlook 2019. Newer Versions are not affected.
Re: WINDOWS PROFILE DAMAGED AFTER INSTALLATION AND SYNCHRONIZATION MAIL BOX [message #151667 is a reply to message #151665] Thu, 19 May 2022 11:22 Go to previous messageGo to next message
fossa_tino is currently offline  fossa_tino
Messages: 10
Registered: May 2022
paduser wrote on Thu, 19 May 2022 10:30
We had the same issue and opened a ticket at MS. They told us it's a known bug and recommend us to downgrade or wait for a fix. The issue only persists on Outlook 2019. Newer Versions are not affected.
That is not correct. We have the problem with 15 clients with Outlook 2016!
Re: WINDOWS PROFILE DAMAGED AFTER INSTALLATION AND SYNCHRONIZATION MAIL BOX [message #151668 is a reply to message #151665] Thu, 19 May 2022 12:26 Go to previous messageGo to next message
atmi is currently offline  atmi
Messages: 3
Registered: July 2016
Quote:
Thanks to Robert IT WORKS!!!
The solution works only partially in our case - everything seems to be working except Windows Search, the search bar is still broken, same as search box in Windows Explorer window.

Can somenone please check if after applying the fix, Windows Search also works properly?
Re: WINDOWS PROFILE DAMAGED AFTER INSTALLATION AND SYNCHRONIZATION MAIL BOX [message #151670 is a reply to message #151667] Thu, 19 May 2022 15:36 Go to previous messageGo to next message
BIG-User is currently offline  BIG-User
Messages: 2
Registered: June 2021
fossa_tino wrote on Thu, 19 May 2022 11:22
paduser wrote on Thu, 19 May 2022 10:30
We had the same issue and opened a ticket at MS. They told us it's a known bug and recommend us to downgrade or wait for a fix. The issue only persists on Outlook 2019. Newer Versions are not affected.
That is not correct. We have the problem with 15 clients with Outlook 2016!
This is totally possible. We just tested 2019 + and came to the conclusion: 2019 affected, 2021 not affected, 365 not affected.
Re: WINDOWS PROFILE DAMAGED AFTER INSTALLATION AND SYNCHRONIZATION MAIL BOX [message #151675 is a reply to message #151665] Thu, 19 May 2022 20:40 Go to previous messageGo to previous message
AndreasL is currently offline  AndreasL
Messages: 115
Registered: July 2008
Location: Germany
paduser wrote on Thu, 19 May 2022 10:30

We had the same issue and opened a ticket at MS. They told us it's a known bug and recommend us to downgrade or wait for a fix. The issue only persists on Outlook 2019. Newer Versions are not affected.
there is a (german) status page from Microsoft about this error : https://support.microsoft.com/de-de/office/die-e-mail-adress e-des-absenders-in-outlook-2019-fehlt-bei-antwort-und-weiter leitung-37d5875b-acf1-4e5f-aca4-80daa4913e1e
Previous Topic: Message rejected as malware spam
Next Topic: KC 9.4.2 experiences?
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Sep 27 22:06:49 CEST 2022

Total time taken to generate the page: 0.02841 seconds