GFI Software

Welcome to the GFI Software community forum! For support please open a ticket from https://support.gfi.com.

Home » GFI User Forums » Kerio Connect » Slow delivery of emails relayed by Kerio Connect
Slow delivery of emails relayed by Kerio Connect [message #150616] Thu, 09 December 2021 15:06 Go to next message
mik256 is currently offline  mik256
Messages: 22
Registered: April 2016
Hello,
we use Kerio Connect as a mail relay / gateway. No user mailboxes etc.
There is always about 5 minutes delay before the email arrives to the recipient (appears in gmail let's say).
The few minutes delay happens after "Result: relayed, Status: 2.0.0" is shown in Kerio Connect logs.
Receiving emails by Kerio Connect is pretty quick though.
Anyone else facing this issue? What could be the cause?

[Updated on: Thu, 09 December 2021 15:09]

Report message to a moderator

Re: Slow delivery of emails relayed by Kerio Connect [message #150619 is a reply to message #150616] Thu, 09 December 2021 18:23 Go to previous messageGo to next message
robinbateman is currently offline  robinbateman
Messages: 220
Registered: April 2012
Location: Oxford(ish) UK

Once the server has sent the mail (relayed) any delay is down to the receiving mail server so out of your hands

Robin Bateman
One Red Mouse
Blog: http://bit.ly/OWjcGL
Re: Slow delivery of emails relayed by Kerio Connect [message #150676 is a reply to message #150616] Wed, 15 December 2021 16:01 Go to previous message
RustyB is currently offline  RustyB
Messages: 88
Registered: April 2010
Not sure if the problem I am having is related but I thought I would chime in. When I send email through Kerio Connect over our main cable Internet line, it works fine and sends fast. However, I am trying to set up a CradlePoint device with an AT&T SIM card in it as a backup in case our main cable Internet goes down. When I try to that it connects and receives a greeting from the client. But when it tries to send the body of the message, it will try for about 5 minutes before it eventually times out. In my case it never actually sends. But the fact that it tries to send for 5 minutes and you mentioned it takes about five minutes to send an email made me think it might be something related. I have been working with AT&T for about six months and they are scratching their head trying to find out what is going on.
Previous Topic: Subfolder Name
Next Topic: Kerio Connect Server and Monterey
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Sep 27 00:07:30 CEST 2022

Total time taken to generate the page: 0.02578 seconds