GFI Software

Welcome to the GFI Software community forum! For support please open a ticket from https://support.gfi.com.

Home » GFI User Forums » Kerio Connect » Attachment problem when using exchange on Apple (Attachment problem when using exchange on Apple)
Attachment problem when using exchange on Apple [message #131516] Wed, 24 August 2016 15:14 Go to next message
jonas@xpeedio.se is currently offline  jonas@xpeedio.se
Messages: 3
Registered: August 2016
When we use the Exchange account option and try to send attachments that´s not PDF´s or .jpg it arrives with one .html extra for each attachments and the signature is not visible (not even the text in signature) and often it also puts part of the mail text as a attachment.
We have the KerioConnect on a Linux, using Apple Yosemite or El captain with Apple mail.
If I attach only a image it works fine or PDF.

When we configure a IMAP account everything works.

Anyone else who has had this problem?
Re: Attachment problem when using exchange on Apple [message #131517 is a reply to message #131516] Wed, 24 August 2016 15:59 Go to previous messageGo to next message
Pavel Špalek (Kerio)
Messages: 270
Registered: May 2010
I made just a quick test and it seems to be working (message with two .zip files attached). Can you post here the sample of the message from message store (the .eml file)? Do you have message footers enabled on the server? If yes, please try to switch it off to check if it causes the problem. Thanks

Pavel Špalek
developer - Kerio Connect
Re: Attachment problem when using exchange on Apple [message #131518 is a reply to message #131516] Wed, 24 August 2016 16:50 Go to previous messageGo to next message
j.a.duke is currently offline  j.a.duke
Messages: 239
Registered: October 2006
Jonas,

What version of Connect are you running?

Are you using the configuration tool to setup the account in Apple Mail?

I've not seen this behavior, but with the EML file from the Connect message store, we should be able to figure things out for you. Also, if you could post not only the file as stored in Connect, but the EML from Apple Mail, along with a screen shot or two, that would be extra helpful.

Thanks.

Cheers,
Jon
Re: Attachment problem when using exchange on Apple [message #131525 is a reply to message #131517] Thu, 25 August 2016 15:06 Go to previous messageGo to next message
jonas@xpeedio.se is currently offline  jonas@xpeedio.se
Messages: 3
Registered: August 2016
Message footer is disabled here is 3 .eml files 00002731 is with no attachment only signature. Other 2 with attachments and a image of how it looks.

  • Attachment: 00002730.eml
    (Size: 58.66KB, Downloaded 307 times)
  • Attachment: 00002731.eml
    (Size: 5.89KB, Downloaded 309 times)
Re: Attachment problem when using exchange on Apple [message #131526 is a reply to message #131518] Thu, 25 August 2016 15:07 Go to previous message
jonas@xpeedio.se is currently offline  jonas@xpeedio.se
Messages: 3
Registered: August 2016
No Message Body
Previous Topic: Quota exceded notification
Next Topic: Public Folder Retention Policy
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Jun 04 09:16:26 CEST 2023

Total time taken to generate the page: 0.03096 seconds