GFI Software

Welcome to the GFI Software community forum! For support please open a ticket from https://support.gfi.com.

Home » GFI User Forums » Kerio Connect » Kerio Anti-Spam logging?
Kerio Anti-Spam logging? [message #129415] Thu, 05 May 2016 17:07 Go to next message
j.a.duke is currently offline  j.a.duke
Messages: 239
Registered: October 2006
I'm trying to enable tracking of the Kerio Anti-Spam (KAS) operations in the debug log.

The options for Spam Filter, SpamAssassin Processing and KAS Procession are all checked under the Content Filter section. I'm not seeing any entries for KAS in the log. I do see entries tagged "{spamassassin}" and "{spam} Spam Filter", but no entries with "{spam} Kerio Anti-spam".

What should I see in the log regarding KAS?

I've verified in both the dashboard and Spam Filter/KAS tab that KAS is enabled.

I'm not blocking the servers to which KAS needs to connect.

I'm open to suggestions as to why I'm not seeing KAS do anything and what I may need to fix.

Thanks.

Cheers,
Jon
Re: Kerio Anti-Spam logging? [message #129428 is a reply to message #129415] Fri, 06 May 2016 12:15 Go to previous messageGo to next message
Lukas Petrlik (Kerio)
Messages: 99
Registered: March 2008
If "Kerio Anti-spam Processing" debug messages are enabled, your Connect instance is licensed to use the Kerio Anti-spam extension, and spam rating and Kerio Anti-spam is enabled in the Spam Filter settings, you should see either that incoming mail is processed with Kerio Anti-spam, e.g.
[06/May/2016 12:04:44][5828] {kerioantispam} Kerio Anti-spam scans message 'C:\Program Files\Kerio\MailServer\store/queue/1d/572c6c10-00000000.eml'.

or you should see repeated attempts to download files that are required to access the anti-spam service (see this message for more details).
Re: Kerio Anti-Spam logging? [message #129440 is a reply to message #129428] Fri, 06 May 2016 20:53 Go to previous messageGo to next message
j.a.duke is currently offline  j.a.duke
Messages: 239
Registered: October 2006
Lukas Petrlik (Kerio) wrote on Fri, 06 May 2016 06:15
If "Kerio Anti-spam Processing" debug messages are enabled, your Connect instance is licensed to use the Kerio Anti-spam extension, and spam rating and Kerio Anti-spam is enabled in the Spam Filter settings, you should see either that incoming mail is processed with Kerio Anti-spam, e.g.
[06/May/2016 12:04:44][5828] {kerioantispam} Kerio Anti-spam scans message 'C:\Program Files\Kerio\MailServer\store/queue/1d/572c6c10-00000000.eml'.

or you should see repeated attempts to download files that are required to access the anti-spam service (see this message for more details).


I'm not seeing either of these messages in the debug log.

I've grepped both the active and archived logs and find no entries tagged with "kerioantispam".

Do you have suggestions on where I can start digging to figure out what's happening?

Are there other messages I should enable in the debug log?

I'll restart the server later tonight to see if a clean restart will resolve.

Thanks.

Cheers,
Jon
Re: Kerio Anti-Spam logging? [message #129446 is a reply to message #129440] Sun, 08 May 2016 03:10 Go to previous message
j.a.duke is currently offline  j.a.duke
Messages: 239
Registered: October 2006
Restart of server seems to have cured the problem-debug log is now showing KAS messages.

Cheers,
Jon
Previous Topic: Outlook 2016
Next Topic: REST API
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Jun 04 17:45:33 CEST 2023

Total time taken to generate the page: 0.02125 seconds