GFI Software

Welcome to the GFI Software community forum! For support please open a ticket from https://support.gfi.com.

Home » GFI User Forums » Kerio Connect » Webmail server not responding after upgrade to 8.4.0
Re: Webmail server not responding after upgrade to 8.4.0 [message #118331 is a reply to message #118081] Tue, 23 December 2014 14:16 Go to previous messageGo to next message
germanr is currently offline  germanr
Messages: 45
Registered: March 2004
Location: Uruguay

Any updates on this? I am experiencing the same issue.

Best regards
Re: Webmail server not responding after upgrade to 8.4.0 [message #118658 is a reply to message #118331] Thu, 15 January 2015 17:41 Go to previous messageGo to next message
Jef is currently offline  Jef
Messages: 6
Registered: December 2014
Hello,

Same issue on 1 server.
Tested 2 other servers without the issue.
I just send the bug report.

Greets
Jef
Re: Webmail server not responding after upgrade to 8.4.0 [message #118659 is a reply to message #118658] Thu, 15 January 2015 17:46 Go to previous messageGo to next message
Pavel Dobry (Kerio) is currently offline  Pavel Dobry (Kerio)
Messages: 2057
Registered: October 2003
Location: Czech Republic
Do you use any proxy or firewall in front of the server?
Version 8.4 uses push technology with keep-alive HTTP connections in background. Proxies and firewalls could intercept these connections and terminate them prematurely.


Re: Webmail server not responding after upgrade to 8.4.0 [message #118660 is a reply to message #118659] Thu, 15 January 2015 18:39 Go to previous messageGo to next message
Jef is currently offline  Jef
Messages: 6
Registered: December 2014
Hello,

I have the same issue when i install Chrome on the server and connect to h t t p s : / /127.0.0.1

filemaker:~ admin$ sudo lsof -i :443 | grep LISTEN
Password:
mailserve 31481 root 62u IPv4 0xfff0ead5facb3281 0t0 TCP *:h t t p s (LISTEN)
filemaker:~ admin$ sudo lsof -i :8443 | grep LISTEN
mailserve 31481 root 61u IPv4 0xfff0ead5df8c4b31 0t0 TCP *:pcsync-h t t p s (LISTEN)
filemaker:~ admin$

On port 8443 i have the same issue.
Thx
Greets
Jef
Re: Webmail server not responding after upgrade to 8.4.0 [message #118708 is a reply to message #118081] Tue, 20 January 2015 18:50 Go to previous messageGo to next message
PetMik is currently offline  PetMik
Messages: 2
Registered: January 2015
Location: IT tech
I have simmilar issues.

After update from 8.2 to 8.4 Webmail connection expires on iPhone and iPad when using Safari within iOS ask for certificate, then waiting and... ... server does not answer (iOS 7.1.2 (11D257), other browsers are OK (Opera, Chrome) and connect from other devices (Mac-OSX, windows is all good) Using https only. No problem until upgrade to 8.4 version. Also problem is only webmail from outside (internet)(in LAN is connact to https OK). Have anyone simillar problem? Have anyone Idea how to correct this? On admin page i see IP ad connect from IPhone but then server not responding and webmail logon page wont show. No other chnages have been made (LAN, firewall etc. Only thing we did wa upgrade from Kerio Connect 8.2 to 8.4.0.

[Updated on: Wed, 21 January 2015 07:03]

Report message to a moderator

Re: Webmail server not responding after upgrade to 8.4.0 [message #118740 is a reply to message #118708] Wed, 21 January 2015 19:36 Go to previous messageGo to next message
PetMik is currently offline  PetMik
Messages: 2
Registered: January 2015
Location: IT tech
Has anyone tested whether this issue is resolved in version 8.4.1? I did not find any changes in the webmail in the official release notes for version 8.4.1. These problems have not yet been solved? Thanks for your answer.
Re: Webmail server not responding after upgrade to 8.4.0 [message #118776 is a reply to message #118081] Thu, 22 January 2015 16:02 Go to previous messageGo to next message
Albeck is currently offline  Albeck
Messages: 22
Registered: December 2012
Hi,

are there any news on this topic? Are the submitted bug-reports evaluated?

Since yesterday (21.01.15) a new kerio connect version (8.4.1) is out.
However there is no exact fix for this problem mentioned in the changelog/release history.


But anyway, I would try an upgrade and see if this fixes the problem.

Please report back, because this behaviour is what keeps me from upgrading our 8.3.4 installations Confused

EDIT: Somehow I didn't see PetMik's reply...he was a little bit faster..sorry.

[Updated on: Thu, 22 January 2015 16:04]

Report message to a moderator

Re: Webmail server not responding after upgrade to 8.4.0 [message #118777 is a reply to message #118776] Thu, 22 January 2015 16:46 Go to previous messageGo to next message
itn-nieuwdorp is currently offline  itn-nieuwdorp
Messages: 14
Registered: December 2014
Location: Nieuwdorp - The Netherlan...
I have heard back from the developers and they have suggested the following:

1. Stop Kerio Connect
2. Navigate to C:\Program Files\Kerio\MailServer
3. Open the mailserver.cfg in a plain text editor
4. Go to the section WebMail->LongPollTimeout and change the default value of 600 to 0
5. Save the changes
6. Start Kerio Connect
Re: Webmail server not responding after upgrade to 8.4.0 [message #118780 is a reply to message #118777] Thu, 22 January 2015 17:27 Go to previous messageGo to next message
Albeck is currently offline  Albeck
Messages: 22
Registered: December 2012
And did it fix the problem for you?

Thanks for your fast reply.

[Updated on: Thu, 22 January 2015 17:27]

Report message to a moderator

Re: Webmail server not responding after upgrade to 8.4.0 [message #118782 is a reply to message #118780] Thu, 22 January 2015 17:35 Go to previous messageGo to next message
itn-nieuwdorp is currently offline  itn-nieuwdorp
Messages: 14
Registered: December 2014
Location: Nieuwdorp - The Netherlan...
yes its a workaround for the problem, but not a fix Smile
Re: Webmail server not responding after upgrade to 8.4.0 [message #118784 is a reply to message #118782] Thu, 22 January 2015 17:52 Go to previous messageGo to next message
Pavel Dobry (Kerio) is currently offline  Pavel Dobry (Kerio)
Messages: 2057
Registered: October 2003
Location: Czech Republic
Well, the fix would be to configure your firewall or proxy server to allow 10-minute timeout for HTTP TCP connections. In most cases this is the culprit.

Re: Webmail server not responding after upgrade to 8.4.0 [message #118785 is a reply to message #118782] Thu, 22 January 2015 17:57 Go to previous messageGo to next message
Albeck is currently offline  Albeck
Messages: 22
Registered: December 2012
Again, thanks for your fast reply!

As this is defined as a workaround, does that mean that kerio has this bug officially acknowledged?

If this is true, I think I will wait for some 8.4.2 release which will then hopefully has a fix which is also stated in the release notes.

Edit: @Pavel Dobry: Can you please be a bit more specific on the time-out we should configure? Is there an KB article?

[Updated on: Thu, 22 January 2015 18:00]

Report message to a moderator

Re: Webmail server not responding after upgrade to 8.4.0 [message #118989 is a reply to message #118784] Fri, 30 January 2015 12:53 Go to previous messageGo to next message
dk is currently offline  dk
Messages: 19
Registered: October 2012

We increased the timeout for http tcp connections up to 10 minutes. Unfortunately we have still the same problems. After 3-7 minutes we get the notification "Server not responding, check your connection"

Any other possibilities? Anyone tried out itn-nieuwdorp workaround?
Re: Webmail server not responding after upgrade to 8.4.0 [message #121711 is a reply to message #118081] Mon, 01 June 2015 17:46 Go to previous message
jp_78945 is currently offline  jp_78945
Messages: 3
Registered: December 2013
Location: Industry, TX
We've run the win32 build of Kerio Connect for years without issue, and always on Windows Server 2008 R2. We began experiencing similar trouble on 8.3.2, and it seems to be worse after upgrading to 8.3.4. Our infrastructure is proven more than capable (running 40 - 50 virtual machines, including another Kerio server with fewer clients and older version that works perfectly). I'm working with support now, and we are going to try upgrading to the 64 bit code. We have grown rapidly over 5 years to nearly 400 users and an enormous mail store, which may exacerbate the situation.

Sorry if this muddles the thread. If there is a problem with the product, I'd like to help get Kerio the information they need for a resolution.
Previous Topic: Scanning Virus in ZIP
Next Topic: Upgrade from Kerio Connect 7.2.4
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Oct 01 14:15:50 CEST 2023

Total time taken to generate the page: 0.05963 seconds