Webmonitor slow internet navigation

Author Message
darkdrako

  • Total Posts : 3
  • Joined: 1/10/2017
  • Status: offline
Webmonitor slow internet navigation Tuesday, January 10, 2017 11:10 AM (permalink)
Hi, i've installed GFI Webmonitor 10 updated at last relase with theese settings :

- Standalone Proxy Mode- Wpad on (i use internal Wpad server provided with GFI Webmonitor) with Ip publish in file pac (i use proxypac.pac provided with GFI)
- I've added an Host (A) in dns server : wpad --- (ip of NIC where Gfi is configured for traffic listening)
- For a test purpose i've disabled all policies and all antivirus engines of GFI (i need only to see traffic without block nothing)
- GFI must serve a network with 140-200 users
 
Server Machine (where GFI is installed) 
- 8 GB Ram
- Intel Xeon 2,30 GHZ
- a lot of free space

If i browse http:\\wpad\wpad.dat from client machines i can see correctly the configuration of GFI. If i configure clients to detect automatically proxy settings they use correcly proxy server (lagato test + 127.0.0.1:1007).
My problem is that, internet perfomance of the network decrease drastically when GFI proxy is on. I've tried to do a speed test with service ON and speed decrease to 1-2 MB in download when usally we have 22-25 MB (we a 30 MB in our corporate)
For speed test i used Okla speedtest
 
<message edited by darkdrako on Tuesday, January 10, 2017 11:12 AM>
 
#1
    darkdrako

    • Total Posts : 3
    • Joined: 1/10/2017
    • Status: offline
    Re:Webmonitor slow internet navigation Wednesday, January 18, 2017 4:06 PM (permalink)
    Anybody that can answer to my question?
     
     
    #2
      darkdrako

      • Total Posts : 3
      • Joined: 1/10/2017
      • Status: offline
      Re:Webmonitor slow internet navigation Wednesday, April 26, 2017 9:19 AM (permalink)
      Again.. noone that can help me?
       
      Thanks in advance for a reply
       
      #3
        Carly Sherman_GFI

        • Total Posts : 30
        • Joined: 4/21/2017
        • Status: offline
        Re:Webmonitor slow internet navigation Thursday, April 27, 2017 4:44 PM (permalink)
        In general, the WPAD settings should not slow down performance. It could be that a lot of clients are already using the proxy and potentially downloading updates (i.e. Windows updates, Adobe, etc.) creating a bottleneck. Make sure there is only a single client using WebMonitor as a proxy and try the following tests:
         
        1. Test the performance/bandwidth directly on the WebMonitor machine: Open a browser (directly on the WebMonitor server), setup the proxy manually (localhost and port 8080), and proceed with the tests (download, speedtest....)
        What is the result?


        2. Test the performance/bandwidth on a remote machine (client). Open a browser, setup the proxy manually (WebMonitor hostname and port 8080), and proceed with the tests (download, speedtest...)
        What is the result?


        3. Test the performance/bandwidth with WPAD enabled and compare wth the previous tests.
        Are there any difference in performance/bandwidth?
         
        While doing the tests, look at the WebMonitor Home Screen, what's the current latency and bandwidth?
        <message edited by Carly Sherman_GFI on Thursday, April 27, 2017 4:47 PM>
         
        #4
          Online Bookmarks Sharing: Share/Bookmark

          Jump to:

          Current active users

          There are 0 members and 1 guests.

          Icon Legend and Permission

          • New Messages
          • No New Messages
          • Hot Topic w/ New Messages
          • Hot Topic w/o New Messages
          • Locked w/ New Messages
          • Locked w/o New Messages
          • Read Message
          • Post New Thread
          • Reply to message
          • Post New Poll
          • Submit Vote
          • Post reward post
          • Delete my own posts
          • Delete my own threads
          • Rate post

          2000-2017 ASPPlayground.NET Forum Version 3.9